Domburg,  juli 2019 – Zeeland is opnieuw uitgeroepen tot vijf-sterren fietsprovincie. Het Landelijk Fietsplatform heeft dit vandaag bekendgemaakt. Bij de vorige monitoring haalden vijf van de twaalf provincies de vijf-sterren binnen. Dit jaar zijn het er slechts twee. Zeeland behoudt daarmee de hoogst mogelijke beoordeling van vijf sterren.

Aan deze prachtige fietspaden en fietsroutes ligt verblijfsaccommodatie Ride by the Sea, gelegen tussen Koudekerke en Dishoek. Met meerdere vakantiehuizen, appartement en groepsaccommodaties een ideale plaats voor uw verblijf in Zeeland. Net onderaan de Zeeuwse kust ligt de rustige accommodatie van de familie Nieuwkerk. Zij zullen er alles aan doen om u te laten genieten van uw verblijf. Voor meer informatie www.ridebythesea.nl of tel 06-48332652

Gedeputeerde Toerisme Dick van de Velde: “Zeeland voldoet aan de hoogste eisen als het gaat om het recreatief fietsen. We zijn een fietsprovincie bij uitstek. Het vijf-sterren-predicaat is de kroon op het werk van de Zeeuwse overheden, het Routebureau VVV Zeeland en de vele betrokken vrijwilligers. Veel mensen hebben zich de afgelopen jaren sterk gemaakt om  Zeeland als fietsprovincie op de kaart te zetten. Mooi dat het tot dit resultaat heeft geleid”.

Iedereen profiteert van de hoogwaardige kwaliteit
Het Routebureau VVV Zeeland zet zich sinds 2006 samen met vrijwilligers in voor het verbeteren en behouden van het Zeeuwse fietsknooppunten netwerk. Zo is de afgelopen jaren veel
ingezet op de recreatieve routenetwerken, infrastructuur, veiligheid, routeproducten en promotie. Daarnaast is sinds 2017 samen met de provincie en Zeeuwse gemeenten geïnvesteerd in aanvullende voorzieningen, zoals rustplaatsen op mooie plekken en overzichtspanelen.

Directeur VVV Zeeland, Erik van den Dobbelsteen: “Dit is een geweldig resultaat! Het behalen van de vijf sterren is al een klus op zich, maar de uitdaging zit hem zeker ook in het behouden van deze sterren. Dat is ons mooi gelukt. Fietsen is een belangrijke recreatieve activiteit die Zeeland op de kaart zet. Mede dankzij het fietsen is Zeeland meer een jaarrond bestemming geworden. Dit resultaat is dus van belang voor de vrijetijdseconomie. Voor buitenlandse toeristen is fietsen, na het bezoek aan het strand, de belangrijkste activiteit tijdens een vakantie in Zeeland. Ook de Zeeuwse en andere dagrecreanten profiteren van het hoogwaardige fietsnetwerk”.

Beoordeling
Alle provincies zijn net als eerdere jaren beoordeeld op de kwaliteit en de randvoorwaarden van het routenetwerk (knooppunt- en lange fietsroutes). Ook de vindbaarheid van de route-informatie en aanwezigheid van openbare rustpunten zijn meegenomen in het onderzoek. Daarnaast ligt er meer nadruk op beïnvloedbare aspecten en minder op subjectieve criteria als het landschap. De provincies met vijf sterren scoorden beter door hun goede afstemming en samenwerking in beheer, onderhoud en promotie. “Een goede organisatie helpt om een belangrijk product (fietsen) goed te faciliteren. Dat zien we terug in Zeeland en wordt bevestigd met de 5-sterren”, aldus directeur Eric Nijland van Het Landelijk Fietsplatform.

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00