In Zeeland groeide het aantal overnachtingen afgelopen jaar met 6,4% tot 11,2 miljoen, en ook het aantal gasten nam met 4% toe. Doordat het aantal overnachtingen sterker steeg dan het aantal gasten, nam de gemiddelde verblijfsduur per gast toe. Dat blijkt uit cijfers die het CBS publiceerde. Kenniscentrum Kusttoerisme, onderdeel van HZ University of Applied Sciences, heeft een en ander op een rij gezet en samen met VVV Zeeland geanalyseerd. De groei van het toerisme heeft met name plaatsgevonden in het vroege voorseizoen (maart/april) en het naseizoen (september tot en met december). Daarmee zet de trend door dat de schouderseizoenen sneller groeien dan het hoogseizoen. Dit is een ontwikkeling waar Zeeland als bestemming al enige jaren op inzet, zoals met de marketingcampagnes van VVV Zeeland. 

Walcheren ligt deels aan de Noordzee en aan de Westerschelde. De stranden bieden uitzicht op zeeschepen die vlak langs de kust varen. De stranden behoren tot de schoonste van Nederland. Het natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Domburg en Oostkapelle bestaat uit bossen, duinen, statige lanen en klassieke buitenplaatsen. Van de 17e tot 19e eeuw woonde de Middelburgse elite hier in de zomer. Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust en 365 dagen per jaar vol met toeristen, maar ook van Dishoek tot Veere merken we een grote toename van mensen die onze mooie Zeeuwse kust bezoeken. De laatste jaren heeft Zoutelande natuurlijk een flinke boost gehad na het nummer van Blof.

Op dit bruisende eiland ligt tussen Dishoek en Koudekerke ons mooie bedrijf Ride by the Sea, waar wel sinds 2005 diverse accommodaties verhuren. Van Appartement tot Groepsaccommodaties en gelegen op iets meer dan 1 km van het Zeeuwse strand. Voor meer informatie zie www.ridebythesea.nl of mail en bellen kan ook 06-483326552 > Petra.

We zijn gelegen aan de wandel, fiets en ruiterpaden naar en van het strand en centraal gelegen tussen Zoutelande, Vlissingen en Middelburg.

Dus van harte welkom voor een ontspannen weekend of vakantie.

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00