Zeeland, een land in zee. We hebben hier in totaal 650 kilometer aan kustlijn, het water is overal dichtbij. De rust, de ruimte, je komt hier tot jezelf. Dat zijn nog maar een paar redenen om naar Zeeland te komen.

Meeste zon en schoonste stranden

De stranden in Zeeland staan bekend als veilig en schoon. Op veel duinovergangen wappert dan ook een Blauwe Vlag. Maar wist je ook dat Zeeland vaak de meeste zonuren heeft? Door de ligging aan open zee, zijn hier bijna nooit stapelwolken. Dus de zon heeft vrij spel. Ook de verscheidenheid aan stranden is hier groot. Weidse stranden met veel ruimte tot kleine, intieme stranden aan bijzondere baaien. 

 

De zee is altijd dichtbij

De zee in de naam Zeeland is niet voor niets. Het land ligt ook letterlijk in zee. De landtongen liggen in de Noordzee. De zeearmen Ooster- en de Westerschelde reiken tot diep in het Zeeuwse landschap. Je voelt je hier verbonden met de zee, net als de Zeeuwen zelf. We doen hier dan ook veel op en aan het water. Van watersporten tot slapen op het strand

 

Slapen op het strand

Dat slapen op het strand is een beleving die je niet snel vergeet. Overal in Zeeland staan strandslaaphuisjes. Uitzicht op zee, de duinen als achtertuin. ‘s Ochtends wakker worden en meteen met je voeten in het zand. Tot zonsondergang in je strandstoel hangen en niet naar huis hoeven. Sterker nog: je trekt een fles wijn open en geniet van de zonsondergang voor je eigen huis op het strand. 

 

Eten uit de zee

Mosselen, oesters en onze eigen Oosterscheldekreeft. Je kunt niet in Zeeland zijn geweest zonder een mossel of oester geproefd te hebben. De vele visrestaurants in Zeeland hebben ze allemaal op het menu staan. Vers uit zee, zo op je bord. De unieke Oosterscheldekreeft vind je alleen hier. Het schaaldier heeft een uniek DNA omdat het afgezonderd in de Oosterschelde leeft. De smaak is zachter, dat proef je nergens anders dan in Zeeland.

 

Nationaal Park Oosterschelde

Het Nationaal Park Oosterschelde is geen park met hekken er omheen. Het ligt in en om het water, de Oosterschelde. Met een rondvaartboot kun je hier op safari. Om zeehonden te spotten of de bruinvissen die hier leven. Bij laag water zie je de zeehonden op de zandbanken liggen in de zon. De bruinvis moet je harder voor werken: de walvisachtige laat alleen zijn rugvin zien als hij voorbij zwemt.

 

Festivals

Zeeland is een land van feesten. Een festival op de rand van land en zee zoals Concert at Sea. Dit festival trekt jaarlijks zo’n 40.000 mensen naar de Brouwersdam. Klein en intiem is Wonderstroom in Vlissingen. Met straatartiesten, live muziek en foodtrucks. In de nazomer is het Zeeuwse landschap onderdeel van de voorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival.

 

In of uit de wind fietsen

Op de fiets ontdek je Zeeland van een andere kant, namelijk van de zeekant. Verschillende fietspaden liggen hier buitendijks. Met je neus in de frisse zeewind en uitzicht over het water. Je ziet de schorren en slikken aan je voorbij trekken terwijl je nog eens aanzet op de pedalen. We hebben hier ook fietsroutes die in de wind of juist in de luwte liggen. Let op het windvaantje op het routebord.

 

Innovatieve Deltawerken

Een van de indrukwekkendste waterweringen van alle Deltawerken ligt in Zeeland: de Oosterscheldekering. Het wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De pijlers en schuiven kunnen dicht bij een extreem hoog waterpeil. Je kunt met een gids de kering bezoeken en in zo’n pijler kijken. De Deltawerken zijn na de Watersnoodramp in 1953 gebouwd, zodat een ramp als deze nooit meer kon gebeuren.

 

Pittoresk funshoppen

De monumentale steden zoals Zierikzee en Middelburgherinneren aan de hoogtijdagen van Zeeland. Statige herenhuizen, oude pakhuizen en monumenten uit vervlogen tijden laten het rijke verleden zien. Tegenwoordig kun je hier ook prima shoppen. Je vindt er naast het aanbod van grotere ketens, ook exclusieve winkels.

 

Waterontspanning en watersport

De Zeeuwse Delta is het meest diverse en uitgestrekte watersportgebied van Noordwest Europa. Je kunt hier zeilen of avontuurlijk met een zeekajak langs de Noordzeekust peddelen. Of met een sloep het Veerse Meer op en aanmeren op een van de vele eilanden. Met een kust van 650 kilometer is er altijd wel een stuk strandte vinden waar de wind gunstig staat om te kiten of te surfen

 

Dus….. mensen, boeken maar en op weg naar Zeeland ! Redenen genoeg om overtuigd te worden. Ride by the Sea heeft met 2 groepsaccommodaties, een Appartement en een vrijstaand Boerenhuis. Dus verschillende mogelijkheden om uw weekend en/of vakantie te vieren in Zeeland. Op slechts 800 meter van het strand. Gelegen tussen Vlissingen, Zoutelande en Middelburg op een heel mooi stuk Walcheren. Voor meer informatie www.ridebythesea.nl 

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00