opening ruitertoute VeereIn opdracht van de Gemeente Veere ontwikkelde Routebureau Zeeland afgelopen jaren het eerste bewegwijzerde Routerroutenetwerk van zeeland. Zij presenteren u graag met trots het resultaat!

U bent van harte welkom op dinsdag 18 maart 2014 van 16:00 tot 18:00 bij Ride by the Sea, Wielemakersbaan 6 in Koudekerke.

Aanmelden kunt u via r.de.jong@vvvzeeland.nl

Paardrijden

In galop over de brede stranden van de Zeeuwse kust, dat is een heerlijke manier van actief uitwaaien op het strand. Over strand rijden is altijd prachtig. Even de voeten wassen in zee en dan in galop het water doen opspatten. Er zijn in Zeeland ook meerdere ruiterroutes speciaal uitgezet waarbij je tocht vaak over speciaal aangelegde ruiterpaadjes voert. En er is altijd wel een manege in buurt waar je een paard kunt huren.

Ruiterroutes

Je kunt in Zeeland op talloze plaatsen terecht voor een ruitertocht. Lange en korte tochten door bos of over strand. Er is voor iedere ruiter wat wils.

Een overzicht van de ruiterroutes

Strandrit

Zin in een strandrit? Houd daarbij wel rekening met het seizoen. Van 1 mei tot 15 september, tussen 10.00 en 19.00, zijn de stranden niet toegankelijk voor ruiters. Buitenom deze tijden zijn de stranden toegankelijk via de overgangen die zijn opgenomen in het ruiternetwerk.
Tip: check vantevoren de waterstanden

Mest

Mest op de openbare weg en de strandovergangen is een storende factor voor andere weggebruikers. Zorg ervoor dat deze paden mestvrij blijven. Is het i.v.m. de veiligheid niet mogelijk meteen van de paard te stappen? Keer dan later terug om de mest te verwijderen. In de gemeente Veere geldt een opruimplicht vanuit de gemeentelijke regelgeving. We willen dit netwerk graag in stand houden, daarbij hebben we ook de ruiters nodig.

Knooppuntennetwerk

Omdat Zeeland een prachtig gebied is om te ontdekken per paard is er ook een knooppunten netwerk voor de ruiters samengesteld. Op de kaart is een netwerk van paden en wegen aangegeven. Op de plaatsen waar deze paden en wergen elkaar kruisen zijn knooppunten. Alle knooppunten hebben een nummer waarmee je heel eenvoudig je eigen route uitstippelt. Door onderweg de pijlen te volgen kom je bij het volgende knooppunt terecht.

Gedragscode

Neem bij het buitenrijden de volgende regels in acht met oog op de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers:

  • Houd zoveel mogelijk rechts of rijd door de berm als je niet op een ruiterpad bent;
  • Laat je paard niet van de beplanting eten en laat je paard niet drinken uit de vennen. Dit kan schade toebrengen aan de natuur en je paard;
  • Kom niet op voetpaden;
  • Passeer medeweggebruikers altijd stapvoets;
  • Rijd stapvoets in de bermen naast een fietspad;
  • Ga niet op pad in het (schemer)donker, tenzij je bent voorzien van goede verlichting en reflecterende kleding.

Meer informatie kunt u vinden op http://routes.vvvzeeland.nl/paardrijden

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00