Beste vrienden, familie, bekenden en onbekenden.
Want deze noodkreet is voor iedereen!

Het Corona-virus eist zijn tol.

Gelukkig niet fysiek, maar wel op financieel vlak. Om eerlijk te zijn komt het water aan de lippen. Om even uit te leggen wat er aan de hand is, hierbij een korte samenvatting.
In november 2019 zijn we begonnen met de sloop van het voormalige Guesthouse en direct begonnen met de bouw van een nieuw huis, met een unieke functie. Dit gaat een huis worden voor gezinnen die vechten tegen een eetstoornis, van iemand binnen het gezin. Deze aanpak is vrij nieuw, ‘het samen staan we sterk-idee’, hebben we als gezin ondervonden. Twee jaar geleden kregen wij hiermee te maken, doordat één van onze dochters een eetstoornis ontwikkelde. Met deze opgedane ervaring kwamen wij op het idee, een huis op te zetten voor gezinnen en ze te ondersteunen in hun strijd.

De doelstelling van het project is;

Wat we willen is een plek creëren die mensen, die gezien worden als patiënten met een eetstoornis, de kans geeft zich veilig te voelen in een vertrouwde omgeving met hun eigen gezinsleden. Op die manier werken we aan positieve ervaringen waarmee de betrokkenen leren hun kracht weer in hun voordeel aan te wenden omdat ze erop durven te vertrouwen. Ze leren leven met een situatie i.p.v. de situatie te fixen. 

Het proces van het regenereren van de gezinssituatie en ‘genezing’ gebeurt dus “Van Binnenuit” en begint met een retraite van een week. Op basis van het perspectief dat de mensen zelf ontwikkelen op hun situatie, worden dan specialisten, waaronder Equine assisted coaching betrokken waar nodig. Het volgen van het verloop van het proces gebeurt onder supervisie van een ervaren mentor.

We hebben een professioneel team van enthousiaste mensen rondom ons heen verzameld om dit project te starten. En toen kwam het Corona-virus……..
De naam van het huis is “WillsKracht”, genoemd naar mijn vader Will, die op 58-jarige leeftijd overleden is aan de gevolgen van ALS. Deze naam heeft al een dubbele betekenis, maar staat nu ook voor de situatie waar we nu inzitten.
Dit project mag en kan niet stoppen! We hebben jullie hulp heel hard nodig.
De kosten lopen hoog op, normaal gesproken zouden we deze kunnen betalen met de verhuur van de andere huizen op het terrein van Ride by the Sea. Nu zijn alle boekingen geannuleerd. Hulp van de overheid is helaas niet toereikend om alle uitgaven te dekken.
Vandaar dat wij overgaan, op de voor ons moeilijke beslissing, hulp vragen, om de hulp die heel hard nodig is te kunnen geven.

We zijn jullie enorm dankbaar voor elke donatie om dit project door te kunnen laten gaan en het voortbestaan van Ride by the Sea te waarborgen.

Liefs, Petra & Corné

 

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00