Deze Cutting clinic op Westernranch Ride by the Sea wordt gegeven door Patrick van Coninckxloey op 14 en 15 Juni 2014.

Wat is Cutting?

Cutting clinic van Patrick van Coninckxloey 2Bij de ‘cutting’ moet de ruiter een koe kiezen uit de kudde die in de ring gebracht is. De combinatie moet de kudde oplettend benaderen zonder deze overmatig te verstoren. Als de ruiter heeft bepaald welke koe hij van de kudde wil afzonderen, moet de combinatie de koe zo dicht mogelijk naar het midden van de arena drijven. Twee andere ruiters houden de koe in het midden van de arena, terwijl weer twee andere ruiters zorgen dat de kudde bij elkaar aan de korte zijde van de arena blijft. Het is de taak van het paard om te voorkomen dat de koe terugkeert naar de kudde door het dier de weg af te snijden.

Patrick van Coninckxloey

Cutting clinic van Patrick van ConinckxloeyOp 6 jarige leeftijd was hij reeds gefascineerd door  paarden. Na een opleiding in de manegeschool heeft hij in de praktijk zowat alle disciplines tot hoog niveau beoefend tot hij in de jaren 80’ zich is gaan verdiepen in  Western Riding. Daar behaalde hij tevens verschillende Europese titels in
verschillende discilines. Patrick is gediplomeerd Equine manager/breeder en trainer B (FEI level 2) en sinds 1983 professionele paardentrainer. Hij is tevens oprichter en erkend Bloso docent paardrijden voor de cursussen Western Riding op Syntra Midden Vlaanderen.

Over de Clinic

Dag 1; uitleg en techniektraining op de mechanische koe op onze ranch.
Dag 2; praktijkervaring opdoen met echte koeien op stalhouderij de Linge te Oostkapelle.

Voor meer informatie en inschrijven, neem contact op met Petra 06 48332652.

Kosten
Kosten voor deze unieke clinic bedragen 175 euro voor 2 dagen !
Huur stal of paddock 15 euro per dag !

Wanneer

14 en 15 juni 201 van 09:00 tot 18:00

Locatie

Westernranch Ride by the Sea
Wielemakersbaan 6
4371 PM Koudekerke – Nederland

Lunch / Diner TIP

Lunch en/of diner zijn niet inbegrepen in deze tarieven. Het is wel mogelijk om in onze westernranch te de lunch en/of diner te nuttigen, natuurlijk in Western Style!

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00