Natural Horsemanship is een manier van omgaan met je paard. We gaan het gedrag van paarden in een kudde nadoen. Het is fijn als je paard schrikvrij is. Altijd kan een paard schrikken, dat doen mensen ook,maar het is fijn dat ze niet van elk ding gaan schrikken, zoals witte zakken of het verkeer. Met deze methode gaat het paard vertrouwen in u krijgen en gaat hij merken dat als jij niet bang bent dat hij/zij ook niet bang hoeft te zijn. We werken met 4 fase´s. Paarden in een kudde doen dit ook. Paarden leggen eerst hun oren in hun nek, dan lopen ze er op af, dan dreigen ze als het andere paard er dan nog niet op heeft gereageerd dan trapt of bijt hij. Dit is in de natuur een normaal gedrag. Dit gedrag nemen we via de Natural Horsemanship over.

16 okt 2010 was ik bij Ride by the Sea om een kennismakingsles te geven. In deze les hebben we besproken waar het NH eigelijk allemaal om draait. Dit is niet gewoon grondwerk en rijden maar ook het leren van de paardentaal. Eerste wat we deden was het respect en vertrouwen oefenen. Dit kan allemaal heel uitbereid maar we hebben het maar klein gehouden omdat we aan tijd waren verbonden.
Alle paarden deden het heel goed er waren ook paarden bij die het echt niet snapten, wat we deden maar ze waren al snel goed op weg.
Ze moesten even terug naar hun kuddegedrag.
Ik bedank alle mensen die naar mij hebben willen luisteren en wat hebben willen leren. We zagen allemaal snel resultaat en daar draait het allemaal om.
Ik hoop dat er mensen zijn die deze methode en manier van denken over gaan nemen en gaan uitwerken in hun verdere leven met paarden.
Ik heb het erg naar mijn zin gehad en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Graag tot ziens,

groetjes Clarissa Roelands

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00