Strand Dishoek

Strand Dishoek

Dishoek is een kleine en rustige vakantielocatie te midden van een bijzonder duinlandschap. Het kleine kustplaatsje staat bekend om het mooie zuidstrand waar strandhuisjes worden verhuurd zodat u de mogelijkheid heeft om op het strand te overnachten. De grote zeeschepen varen vlak langs de kust voorbij, een uniek gezicht. Een smalle, maar prachtige strook natuur met duinen en bossen vormt het natuurlijke decor. Het strand van Dishoek staat verder vooral bekend, net als de rest van Walcheren, om zijn karakteristieke paalhoofden en natuurlijk de rustige sfeer. Verder heeft de provincie Zeeland in de zomermaanden de meeste zonuren van Nederland. Een prima basis voor een heerlijke strandvakantie. De stranden van Dishoek zijn al diverse keren onderscheiden. In 2010 ontving het strand voor de 16e keer de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. Het staat garant voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. In 2004 en 2003 won de gemeente de titel van ‘Schoonste strand van Nederland’.

Voorzieningen

Een zonnebad of strandwandeling, speel plezier of watersportuitoefening. De goed onderhouden, witte zandstranden van Dishoek bieden u rust. Optimale voorzieningen vergroten het gemak en daarmee het vakantie plezier van veel gasten. Het begint met goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen, de aanwezigheid van openbare douches en toiletten en afvalemmers. Dan zijn er de badmannen en reddingsbrigades die waken over het wel en wee van de gast, met een EHBO-post binnen handbereik. De verhuur van ligstoelen, windschermen en parasols vormt een extra gemak voor de ‘verwende’ badgast. Tot slot verzorgen de vele strandpaviljoens de inwendige mens met het serveren van drank en snacks of lunch- en diner gerechten.

Vlaggen

Op de stranden vind u vlaggen en borden met aanwijzingen voor het zwemmen. Het is verstandig rekening te houden met deze signalen. Ze zijn er voor u!

Honden op strand

De stranden van Dishoek zijn een aantrekkelijke omgeving om te recreëren, zowel voor mensen als honden. En wat is er nu lekkerder dan een strandwandeling maken met je hond. In het zomerseizoen zijn honden, al dan niet los of aangelijnd, niet op alle stranden van de Nederlandse kust welkom. De lokale strandregel in Dishoek is: Op het strand van Dishoek zijn tijdens de periode 15 mei t/m 15 september alleen aangelijnde honden toegestaan van 09.00 tot 19.00 uur. Tussen 19.00 tot 09.00 uur zijn (loslopende) honden wel toegestaan. In de periode 15 september t/m 15 mei zijn (loslopende) honden de gehele dag toegestaan. Kijkt u verder goed op de informatieborden die bij ieder strand(opgang) staan.

Strandtips

  • Bij eb (afgaand water) is er een sterke stroom naar zee, blijf dan dicht bij de kant. Ingeval u door de stroom meegetrokken wordt probeer dan niet recht hier tegenin te zwemmen, maar zwem schuin naar de kant met de stroom mee. Wees ook voorzichtig met drijvende voorwerpen als luchtbedden, bootjes en zwembanden.
  • Kom niet te dicht bij paalhoofden, pieren en andere obstakels.
  • Let goed op uw kinderen, laat ze niet zonder toezicht aan de waterkant. Zijn er herkenningstekens op het strandvak, maak uw kinderen daar dan attent op.
  • Help het strand schoon te houden.

Translate

DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Guesthouse
Ride By The Sea


Wielemakersbaan 6
4371 PM Koudekerke – NL

Tel: +316-16600022 (Corné)
Tel: +316-48332652 (Petra)
E: info@ridebythesea.nl

freewifi-logo
Alle accommodaties zijn voorzien van gratis WiFi!

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00