Strand Dishoek

Paardrijden op het strand brengt u helemaal tot rust. Voel de wind door uw haren als uw paard galoppeert door de branding. Gaat u zelf paardrijden op het strand? Dan zijn er een twee belangrijke zaken waarmee u rekening moeten houden: de tijden dat u op het strand mag komen en getijden.

Paardrijden op het strand van de Dishoek is tijdens het badseizoen, van 1 mei tot en met 15 september, vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur verboden. Buitenom deze periode en tijden is paardrijden op het strand wel toegestaan.

Paardrijden op strand is op z’n mooist bij laag water, er kan dan naar hartenlust gegaloppeerd worden over het brede strand. Kijkt u verder goed op de informatieborden die bij ieder strand(opgang) staan voor eventuele (tijdelijke) regels.

Ruiternetwerk Walcheren

Ruiternetwerk Walcheren

Wat is er mooier dan met je paard heerlijk uit te waaien over het strand, te galopperen door de polders of de rust ervaren in het bos. Op Walcheren vind je alles voor een ontspannen buitenrit.

Met dit netwerk ontdek je veilig de mooiste plekjes van het gebied. Met de hoeven door de branding uitrazen langs de kust en terug door het stille bos nagenieten. Om de volgende keer een tocht te kiezen door de polders en landweggetjes.

Walcheren kent een rijke historie die nog her en der in het landschap zichtbaar is. De dijken en duinen die aangelegd zijn om te zorgen voor droge voeten. De polders met watergangen waarover vroeger mensen en goederen werden vervoerd. Groepjes huizen die nog overgebleven zijn van de gekrompen dorpen; vroeger een volwaardig dorp met kerk. Oude landgoederen die de elite uit de Gouden Eeuw heeft laten bouwen als buitenplaats. Je komt het allemaal tegen langs de routes.

Praktische informatie

Hoe werkt het netwerk

Op de Ruiternetwerk Walcheren kaart is een netwerk van geselecteerde paden en wegen aangegeven. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo stippel je eenvoudig je eigen route uit. Door onderweg de richtingspijlen te volgen kom je bij het volgende knooppunt. Het netwerk is langs twee zijden bewegwijzerd, het maakt niet uit of je linksom of rechtsom rijdt. Parkeerplaatsen waar een auto met trailer terecht kan zijn op het kaartbeeld weergegeven.

Strand

In dit ruiterroutenetwerk is 19 kilometer strand opgenomen! Heerlijk galopperen en uitwaaien.

Houd bij het maken van een strandrit rekening met het seizoen. Van 1 mei tot 15 september, tussen 10.00 en 19.00 uur, zijn de stranden niet toegankelijk voor ruiters. Buitenom deze tijden zijn de stranden toegankelijk via de overgangen die zijn opgenomen in het netwerk, deze zijn geschikt om met paarden te betreden.

Tip: check voordat je op pad gaat de waterstanden op getij.nl.

Mest

Mest op de openbare weg en de strandovergangen is een storende factor voor andere weggebruikers. Zorg ervoor dat deze paden mestvrij blijven. Is het in verband met de veiligheid niet mogelijk meteen van je paard te stappen? Keer dan later terug om de mest te verwijderen. In de gemeente Veere geldt een opruimplicht vanuit de gemeentelijke regelgeving. We willen dit netwerk graag in stand houden, daarbij hebben we ook de ruiters nodig.

Gedrag

Neem bij het buitenrijden de volgende regels in acht met oog op de veiligheid van jezelf, je paard en andere weggebruikers:

  • Houd zoveel mogelijk rechts of rijd door de berm als je niet op een ruiterpad bent;
  • Laat je paard niet van de beplanting eten en laat je paard niet drinken uit de vennen. Dit kan schade toebrengen aan de natuur en je paard;
  • Kom niet op voetpaden;
  • Passeer medeweggebruikers altijd stapvoets;
  • Rijd stapvoets in smalle bermen en in de bermen naast een fietspad;
  • Ga niet op pad in het (schemer)donker, tenzij je bent voorzien van goede verlichting en reflecterende kleding.

Translate

DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Guesthouse
Ride By The Sea


Wielemakersbaan 6
4371 PM Koudekerke – NL

Tel: +316-16600022 (Corné)
Tel: +316-48332652 (Petra)
E: info@ridebythesea.nl

freewifi-logo
Alle accommodaties zijn voorzien van gratis WiFi!

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00