Fietsen

Fietsen over de duinen

Fietsen aan zee

Achter hoge duinen en slingerende dijken liggen eeuwenoude, beboste landgoederen en bloemrijke buitenplaatsen. Rust en ruimte, 15 bij 15 kilometer, omarmd door het water.

Eindeloos uitzicht vanaf hoge duinen en slingerende dijken. Misschien wel de mooiste stranden van Nederland. Een zeemeeuw schreeuwt, de nachtegaal zingt. Dit duet hoor je alleen op Walcheren. Want nergens staan de loofbomen zo dicht bij de kust. Eeuwenoude, dicht beboste landgoederen. Bloemrijke buitenplaatsen. De historische rijkdom van Veere, Arnemuiden en Middelburg. Het prachtige, weidse Walcheren.

 

Vele fietspaden en de landelijke wegen

Dishoek heeft voor de meeste vakantiegangers de klank van zon, zee en strand. Maar er is meer te doen in en rond Dishoek, veel meer, vele aangename kilometers meer.

De vele fietspaden en de landelijke wegen bieden u een gevarieerd uitzicht zoals dat in Nederland vrijwel niet voorkomt. De kustroutes door de fraaie duingebieden, de rustige landweggetjes over het platte land, de karakteristieke gemoedelijke dorpjes en de vele uitgestrekte fietspaden bieden u een vooral veilige en ideale omgeving om alleen, samen of met het hele gezin te genieten en echt tot rust te komen. Kortom; Er valt heel wat te ontdekken op de fiets in en rond Dishoek.

Wilt u tijdens uw vakantie een fietstocht maken of vindt u het prettig een fiets bij uw vakantieverblijf te hebben, dan kunt u in Dishoek op verschillende plaatsen terecht voor een prima huurfiets op maat. Voor fietsroutes kunt u terecht bij de ANWB en de plaatselijke VVV-vestiging.

Wandelen

Als het op vrijetijdsbesteding aankomt, is Walcheren een allemansvriend. Natuur en cultuur gaan hier hand in hand. Vooral langs deze Zeeuwse kust laat het landschap zijn verschillende gezichten zien. Aan de Zuid-west kant van Walcheren wordt de strandganger in een soort microklimaat tegen de wind beschut. In dit gebiedt tussen Zoutelande, Dishoek en Vlissingen staat ook het Nollebos. Talloze wandel-, fiets- en ruiterpaden voeren langs schitterde natuur. Overal zie je meidoorn, de meest kenmerkende struik van Walcheren. De kuststrook is ook vermaard om de voor- en najaarstrek van tienduizenden vogels.

Prachtige wandeltochten

Veel wandelaars laten Dishoek links liggen. Dat is een grote vergissing. Als je rust, ruimte en schitterende landschappen zoekt kun je hier prachtige wandeltochten maken. Er is hier een heerlijke frisse zeelucht.

De Dishoekse kust heeft brede stranden en biedt magnifieke uitzichten over de zee. Vanaf de toppen van de duinen heeft de kust een prachtige aanblik. Het strand ligt te blinken in de zon en loopt in een vriendelijke boog met de zee mee, de duinen vertonen de grilligheid van een bergketen en de zee kan soms onwaarschijnlijk blauw oplichten. En langs de vloedlijn lopen altijd mensen, weer of geen weer. Dishoek is met al z’n horeca bij het zonneoord ook een uitgelezen pleisterplaats voor wandelaars.

Translate

DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Guesthouse
Ride By The Sea


Wielemakersbaan 6
4371 PM Koudekerke – NL

Tel: +316-16600022 (Corné)
Tel: +316-48332652 (Petra)
E: info@ridebythesea.nl

freewifi-logo
Alle accommodaties zijn voorzien van gratis WiFi!

Share This
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 21:00